Betaalpagina maken

Wanneer u een e-commerce webshop heeft, wilt u natuurlijk een betaalpagina maken (ook wel afrekenpagina genoemd). Dit is een van de meest ondergewaardeerde pagina’s en dat terwijl je jouw omzet hiermee gemakkelijk kunt verdubbelen. Maar waar moet u beginnen en waar moet u op letten? In dit artikel leg ik u uit hoe u kunt zorgen dat u een goede professionele betaalpagina heeft die uw omzet verhoogt.

Wat is een betaalpagina?

Een betaalpagina is de plek waar uw klant zijn of haar producten afrekent. De betaalpagina wordt ook wel afrekenen pagina genoemd. Op de pagina vult uw klant zijn of haar persoonlijke gegevens in, kies hij of zij welke leverwijze en welke betaalmethode de klant mee wilt betalen. Het is dus heel erg belangrijk dat de klant vertrouwen heeft in uw betaalpagina! Wanneer de klant geen vertrouwen heeft zal hij of zij de pagina verlaten. Een betaalpagina is dus heel belangrijk.

Maar hoe kunt u nou de beste betaalpagina maken? Een betaalpagina moet er vertrouwelijk uitzien, dat er geen afleiding is zoals een menu, dat het duidelijk is wat de klant gaat kopen en moet het duidelijk zijn welke betaalmethodes er zijn. Zo zijn er nog vele andere technieken waar u misschien nog niet over na heeft gedacht!

Betaalpagina maken

Waar moet je opletten?

Gebruiksvriendelijkheid

Laten we beginnen met gebruiksvriendelijkheid. Een gebruiksvriendelijke betaalpagina is eenvoudig te begrijpen en te gebruiken voor de gebruiker. Dit betekent dat de pagina duidelijk is vormgegeven en dat de informatie gemakkelijk te vinden is. Bovendien moet de pagina logisch zijn opgebouwd, zodat de gebruiker snel door de stappen van het betaalproces kan navigeren.

Veiligheid

Veiligheid is een ander belangrijk aspect van een betaalpagina. Zorg ervoor dat de pagina voldoet aan de veiligheidseisen en dat de gebruiker zich veilig voelt bij het invoeren van zijn of haar betaalinformatie. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van een SSL-certificaat, dat beveiligde verbindingen tussen een webserver en een browser garandeert. Ook kunt u gebruik maken van 3D Secure of iDEAL.

Vertrouwen

Vertrouwen is ook van groot belang voor een betaalpagina. De gebruiker moet zich veilig voelen bij het invoeren van zijn of haar betaalinformatie en moet vertrouwen hebben in de webshop of de online transactie. Dit kan bijvoorbeeld door het tonen van een SSL-certificaat of het vermelden van de bedrijfsnaam en contactgegevens op de pagina.

Betalingsopties

Betalingsopties zijn ook een belangrijk aspect van een betaalpagina. Zorg dat je verschillende opties voor betaling aanbiedt, zoals creditcard, PayPal of iDeal. Dit geeft de gebruiker de flexibiliteit om te kiezen voor de betalingsoptie die het beste bij hem of haar past.

Feedback

Tot slot is feedback een belangrijk aspect van een betaalpagina. Geef de gebruiker feedback over de status van zijn of haar betaling en laat hem of haar weten wanneer de betaling is voltooid. Dit geeft de gebruiker een gevoel van controle en zekerheid.

Top programma voor een afrekenpagina

Hieronder heb ik een programma geselecteerd waar je gemakkelijk een afrekenpagina mee kan maken. Met dit programma heb je in een handomdraai effectieve betaalpagina’s voor je producten. Koppel met Mollie, kies vervolgens een van de conversie geoptimaliseerde betaalpagina templates en klaar…

Plug and pay

De plug&pay checkout software is een van de beste die ik tot nu toe ben tegen gekomen. De afrekenpagina’s zijn heel erg gebruiksvriendelijk en kunt u in een handomdraai gemakkelijk maken. Hiermee hebben meerdere klanten hun conversiepercentage dik verdubbeld. Plug and pay heeft ook nog een voordeel wat andere niet hebben. Dat is de 1-klik upsells. Hierbij kan de klant een artikel toevoegen aan zijn bestellen met maar 1 klik. De 1-klik upsells zijn vaak aantrekkelijke en bijpassende producten waarbij de conversie zeer hoog is. Hierdoor verhoogt u niet alleen uw conversiepercentage van uw afrekenpagina, maar ook uw gemiddelde bestelwaarde gaan omhoog!

Voordelen van plug and pay

  • Snel en gemakkelijk betaalpagina’s maken.

  • Verhoog je omzet met one click upsells.

  • Super snelle landingspagina’s.

  • Stabiel en betrouwbaar.

  • Test je verkoop[ pagina’s met A/B testen

  • Je hebt geen technische skills nodig.

  • Je administratie bijhouden is gemakkelijk.

Betaalpagina maken

Nog meer voordelen met plug and pay

Kant en klare templates. Bij plug and pay krijgt u kant en klate templates voor uw betaalpagina. Deze templates helpen uw verkoopproces volledig te automatiseren.

Gemakkelijk te koppelen met Mollie als betaalmiddel. Plug and pay is gemakkelijk te koppelen met Mollie als betaalmiddel. Hierdoor kunnen klanten gemakkelijk afrekenen met, Ideal, Mastercard, Klarna of andere veilige betaalmiddelen.

Mobile first. Tegenwoordig is onze mobiel niet meer weg te denken. De afrekenpagina van plug and pay zijn volledig mobielvriendelijk geoptimaliseerd voor de beste prestaties.

Weinig afleiding. Bij een betaalpagina is het heel belangrijk dat de focus op het afrekenen ligt. Hoe meer afleiding de klant heeft, hoe meer hij kan afhaken. De afrekenpagina’s van plug and pay zijn zo gemaakt dat de klant geen onnodige afleiding te zien krijgt.

En nog veel meer…

Unique selling point. Wat zijn de voordelen van uw bedrijf en waarom moet de klant dit artikel bij u bestellen. Dit benadrukt nogmaals dat de klant goed zit om zijn bestelling bij u te kopen.

Afbeeldingen. Doordat er nogmaals een afbeelding van het product bij het afrekenen wordt getoond. Geef je hierdoor een stukje tastbaarheid mee. Waardoor de klant goed ziet wat hij koopt en hierdoor meer vertrouwen krijgt in het afrekenen.

Testimonials. Testimonials zijn reviews van eerdere klanten. Door deze te tonen geef je meer sociale bewijskracht mee aan uw product. Uw potentiele klanten zijn dol op ervaringen van andere mensen.

Verlaten check-outs. Met plug and pay zorg je ervoor dat klanten die afhaken op je betaalpagina herinnert wordt met een mail. Hierdoor zullen sommige van hen weer terugkeren en alsnog hun bestelling afronden.

betaalpagina-templates

Probeer nu gratis plug and pay

U heeft nu de unieke kans om plug and pay 14 dagen helemaal gratis uit te proberen. Meldt u gratis aan voor de 14 dagen proefperiode. Je eerste betaalpagina heb je al binnen een half uur gemaakt en geïnstalleerd. Mocht u aan het einde van deze periode niet meer geïnteresseerd zijn. Kunt u gemakkelijk de diensten van plug and pay opzeggen en betaald u helemaal niets. Mocht u wel tevreden zijn dan kunt u een abonnement afsluiten. Zij hebben 3 verschillende soorten abonnementen.

  1. Lite (€15,- per maand)
  2. Premium (€59,- per maand)
  3. Ultimate (€125,- per maand)
Published On: december 2nd, 2022 / Categories: Webshop tips /