Linkbuilding: de kunst van het verkrijgen van externe links naar je website

Kort gezegd is de betekenis van linkbuilding het actief vergaren van relevante links van andere websites naar jouw website. Linkbuilding is een methode die wordt ingezet om hogere posities op belangrijke zoekwoorden in zoekmachines als Google te verkrijgen. Deze hogere posities leiden tot meer verkeer naar uw website.

Uw websitemaker helpt u graag met het verbeteren van uw vindbaarheid in google. Hieronder staan een aantal van onze backlinkspakketten die u bij ons af kunt nemen. Heeft u nog vragen dan help ik u graag.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het doel van linkbuilding is om zo veel mogelijk externe links naar je website te verkrijgen, zodat zoekmachines je website als relevant beschouwen en hoger in de zoekresultaten plaatsen. Op deze pagina zullen we dieper ingaan op de verschillende manieren om linkbuilding te doen en waarom het zo belangrijk is.

Linkbuilding

Waarom is Linkbuilding zo belangrijk?

Zoekmachines gebruiken links als een manier om de relevantie en autoriteit van een website te bepalen. Als veel andere websites naar jouw website linken, betekent dit dat je website waardevol en relevant is. Hierdoor zullen zoekmachines je website hoger in de zoekresultaten plaatsen, wat leidt tot meer verkeer en potentiële klanten.

Hoe linkbuilding doen?

Er zijn veel verschillende manieren om linkbuilding te doen, hieronder bespreken we enkele van de meest effectieve methoden.

 1. Gas bloggen

Een van de meest effectieve manieren om links te verkrijgen is door gastbloggen. Dit houdt in dat je een blogpost schrijft voor een andere website, waarin je een link naar je eigen website opneemt. Dit is een win-winsituatie, want de andere website krijgt interessant inhoud en jij krijgt een link.

 1. Broken Linkbuilding

Broken linkbuilding is een techniek waarbij je zoekt naar websites die links bevatten die niet meer werken. Je kunt dan contact opnemen met de webmaster van de website en vragen of ze de link willen vervangen door een link naar jouw website. Dit is een effectieve manier om links te verkrijgen, omdat de webmaster je waarschijnlijk zal helpen omdat ze hun website willen verbeteren.

 1. Forum- en blogreacties

Een andere manier om links te verkrijgen is door reacties te plaatsen op forums en blogs. Dit kan een effectieve manier zijn, maar je moet wel voorzichtig zijn, omdat sommige forums en blogs automatisch links verwijderen die als spam worden beschouwd. Zorg ervoor dat je reacties relevant zijn en waardevolle informatie bevatten.

 1. Sociale media

Tot slot kun je ook links verkrijgen via sociale media. Door regelmatig interessante inhoud te delen op sociale media, kun je mensen aanzetten om naar je website te linken. Dit kan een effectieve manier zijn, vooral als je een groot bereik hebt op sociale media.

 1. Inhoudscreatie

Een andere manier om links te verkrijgen is door het creëren van waardevolle en unieke inhoud. Als je een blogpost schrijft of een infographics maakt die relevant en interessant is voor je doelgroep, is de kans groot dat andere websites of blogs naar je inhoud zullen linken.

 1. Directe linkverzoeken

Een directe linkverzoek kan ook effectief zijn, vooral als je een goede relatie hebt met de eigenaar van de website waarnaar je een link wilt hebben. Het is wel belangrijk om te onthouden dat het verkrijgen van een link niet alleen afhangt van de kwaliteit van je website, maar ook van de relatie die je hebt met de eigenaar van de website waar je een link wilt hebben.

Verschil tussen interne en externe linkbuilding

Interne linkbuilding is het proces van het creëren van links binnen een website. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van links in blogberichten of door het creëren van een sitemap. Het doel van interne linkbuilding is om de gebruiker te helpen navigeren door de website en om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de structuur van de website.

Externe linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links naar een website van andere websites. Dit kan bijvoorbeeld door het uitwisselen van links met andere websites, het creëren van gastblogberichten op andere websites of door het doen van PR-werkzaamheden. Het doel van externe linkbuilding is om de autoriteit en de betrouwbaarheid van een website te verhogen, wat kan leiden tot een hogere ranking in zoekresultaten.

Hulp nodig met uw linkbuilding?

Bij mij kunt u terecht voor professionele linkbuildingpakketten die speciaal zijn samengesteld om uw website een boost te geven in de zoekresultaten.

Onze linkbuildingpakketten zijn ontworpen om uw website een natuurlijke en relevante backlinkprofiel op te bouwen. Hierdoor wordt de autoriteit en betrouwbaarheid van uw website vergroot, wat leidt tot een hoger ranking in zoekresultaten.

Onze linkbuildingpakketten omvatten een combinatie van interne en externe linkbuildingtechnieken, waaronder:

 • Gastbloggen op relevante websites
 • Uitwisselen van links met relevante websites
 • PR-werkzaamheden
 • Contentmarketing
 • en meer.

Uw websitemaker als ervaren linkbuilder zorgt voor een transparant en effectief proces en zorgt dat uw website op een natuurlijke manier groeit in zoekresultaten. Onze linkbuildingpakketten zijn op maat gemaakt voor uw bedrijf en budget.

Neem contact met ons op om te bespreken hoe ik u kan helpen uw online zichtbaarheid te verbeteren. Ik help u graag verder en maak een op maat gemaakt linkbuildingpakket voor uw website.